Libelle

werknemer


Van BAAN naar LOOPBAAN.
Wat moet je je dààr nou bij voorstellen…

werknemer_img1aBENT U DE NIEUWERWETSE WERKNEMER…?
“Werk is uit, werk is zòòò 2012… een baan voor het leven; dat bestaat al làng niet meer… Ik ben “mijn eigen merk”, doe aan “personal branding” en mijn Android-smartphone is standaard afgesteld op social media en –online- netwerk. Mijn P.O.P. is mijn dagelijkse richtlijn en ik ben mezelf continu aan het ontwikkelen om maximaal & breed inzetbaar te zijn…”

BENT U DE OUDERWETSE WERKNEMER…?
“Ik zit waar ik zit en blijf daar zitten! Ik zat daar altijd al en haal op deze plek m’n pensioen. Ik doe m’n werk en heb nooit klachten gehad dus dan doe ik het goed. Evaluatiegesprekken? Die fratsen, daar doe ik niet aan mee. Ik hoef mezelf niet te ontwikkelen, ik kan wat nodig is voor deze baan. Ik werk voor m’n geld en in het weekend ga ik helemaal los…”

WAT IS DE REALITEIT…?
RealiteitDie is enerzijds voor iedereen verschillend, omdat elk mens andere motivaties heeft. Anderzijds is er wel een objectieve realiteit. De realiteit van verandering.
De (wereld-)economie verandert, door crisis, technologische ontwikkelingen, verschuivingen in economische grootmachten, etcetera.
Daardoor verandert de arbeidsmarkt.
Dus ook de wensen en eisen die worden gesteld door werkgevers aan werknemers.
En omgekeerd… door werknemers aan werkgevers.

Dat is toch van de theorie “het recht van de sterkste”? De sterkste diersoort overwint?

Onjuist.

Darwin: de diersoort die overleeft is de soort die zich het best aan de omgeving aanpast. Meer intelligentie vergroot deze kans aanzienlijk en zorgt er voor dat een soort ‘the fittest’ is.
‘Survival of the fittest’ wordt vaak verward met ‘het recht van de sterkste’. Een organisme hoeft echter niet de ‘sterkste’ te zijn om betere overlevingskansen te hebben dan anderen. Het dier dat het best is aangepast aan diens omgeving en daardoor de beste overlevingskansen heeft, heeft in zijn habitat de beste ‘fit’ (aanpassing).

STOP&START® zorgt dat tussen al deze componenten de verbinding wordt gelegd. Waarbij u de regie in handen houdt en uw eigen loopbaan bepaalt. En dus altijd klaar bent voor de volgende vraag:

EN… WAT IS UW PLAN B???

Financial Planning

drijfveren